برگزاری نخستین کنفرانس زنان خاورمیانە و شمال افريقا درشهردياربكر- تركيه + عکس
برگزاری نخستین کنفرانس زنان خاورمیانە و شمال افريقا درشهردياربكر- تركيه + عکس
برگزاری نخستین کنفرانس زنان خاورمیانە در شمال کوردستان + عکس
گزارش تهيه شده توسط زنان آذرمهر
٣ژوين٢٠١٣
نخستین کنفرانس زنان خاورمیانە از روز ٣١ ماه می ، با شرکت ٢٥٠ نفر از ٢٧ کشور در شهر “ئامەد” شمال کوردستان (ترکیە) آغاز بە کار و امروز پایان می یابد.
در این کنفرانس خانم ثریا فلاح فعال حقوق بشر ، نگین شیخ الاسلامی نمایندە سازمان زنان آذر مهر کوردستان و شلێر امینی از شرق کردستان “ایران” و خانم شادی صدر و شادی امینی از ایران حضور دارند .همچنین زنانی از داخل شرق کوردستان بە این کنفرانس دعوت شدە بودند کە بە خاطر مسائل امنیتی موفق بە حضور در جلسات کنفرانس نگشتند و پیامهای خود را بە این کنفرانس ارسال کردند.
کنفرانس با شعار «زن, زندگی, آزادی» برگزاری میگردد و به «روح پاک» «سکینه جانسز, فیدان دوغان و لیلا شایلهمز» سه زن سیاستمدار جانباخته کورد تقدیم میشود. برگزارکننده و پیشاهنگ این کنفرانس, «جنبش زنان آزاد و دموکراتیک» شمال کردستان و زنانی از کشورهای سوریە ، لیبی ، پاکستان ، نپال ، هند ، ایران، افغانستان و… در ان حضور داشتند.
شرکتکنندگان نخستین کنفرانس زنان خاورمیانه, از توان و نیرومندی زنان مبارز کورد ابراز شگفتی کردند. «رانژانا کوماری» اهل هند, گفت:«مبارزات زنان کرد تأثیر عمیقی بر من گذاشت».
«رانژو کومارو تاکور» در کۆنفرانس خطاب به زنان کورد گفت:«شماها تنها نیستید, وجود هزاران زن سیاستمدار, بزرگترین نیرو برای زنان کورد میباشد. شما با ما و ما با شما هستیم.
در افتتاحییە کنفرانس “فاطمە کاشان” از فعالان عضو “جنبش زنان آزاد و دمکراتیک” سخنرانی کردە و اظهار داشت:زنان خاورمیانە از تاریخی نیرومند برخوردارند و مدام در خاورمیانە از سوی ذهنیت حاکم مرد سالاری حقوقشان پایمال شدە است . زنان خاورمیانە مدام بوسیلە ستمی کە از سوی نژادپرستها و نیروهای هژمونی تحمیل می گردد بە قتل عام و خشونت روبرو میباشند .
فاطمە کاشان همچنین با اشارە بە اثبات نیرومندی زنان در میدان تحریر گفت ” آنهایی که مخالف انقلاب زنان و خاورمیانه هستند, زن را نوعی خطر علیه خود تلقی میکنند. وی همچنین بر هموار کردن راه انقلاب از سوی زنان تاکید کردە و ذهنیت ملی پرستی را مانع برحقوق زنان عنوان کرد .
در ادامه, «لیلا خالد» عضو «سازمان رهایی دموکراتیک فلسطین» در کنفرانس سخنرانی کرد و در مورد وضعیت مبارزات زنان گفت:«نخست, یاد و خاطره شهدای فلسطین و سکینه, فیدان و لیلا را گرامیمیدارم. ما برای همه ملتهایمان در خاورمیانه, خواهان آزادی هستیم. شهدا در راه آزادی خلقها جانباختند. امروزه ما در سایه فداکاریهای آنها اینجا گردهم آمده و در مورد مشکلاتمان آزادانه بحث و گفتگو میکنیم. ما در زندانها با شکنجههای بیرحمانهای مواجه شدیم, اما هماکنون بعنوان یک فعال سیاسی به مبارزاتمان ادامه میدهیم و در مبارزات زنان خاورمیانه سهیم هستیم. استعماگران و اشغالگران سالهاست علیه خلقهای خاورمیانه ذهنیت خود را ترویج میدهند. اما مبارزاتی علیه این ستمها هم از سوی خلقها پیشبرد یافته است. ما اینجا گردهم آمدهایم تا راه چارهای ارایه دهیم. باید همه زنان متحد شده و اتحادی نیرومند تشکیل دهیم. باید جامعه و زمینهای حقوقی بیافرینیم و علیه هر نوع فشار, سرکوب و ستمی علیه زنان و جامعه فرودست, بیاستیم و مبارزهای مشترک ایجاد کنیم.
در ادامه |”آیسل توغلوک” از روسای مشترک «کنگره جامعه دموکراتیک» و «گلتن کشاناک» از روسای مشترک حزب صلح و دموکراسی هم در مورد اهمیت کنفرانس زنان سخنرانی کردند.
“شاهند ماجلاد” اهل کشور مصر در سخنرانی خود در دومین روز کنفرانس خواستار آزادی ” اوجالان “و همه زندانیان سیاسی شد. ماجلاد بعنوان یک زن و کشاورز مصری در مورد مسایل و تجارب خود سخنانی ایراد کرد. و گفت که شوهرش توسط دیکتاتوری مصر کشته شد و افزود:«وقتی که صلاح حسین, شوهر من در سال 1966 در پی یک سوءقصد کشته شد, پیکرش را برداشته و گفتم: من علیه دسپوتیسم مبارزه خواهم کرد». ماجلات اذعان داشت که در مصر در انقلاب ملی و دیگر انقلابات جای گرفته و افزود:«من یک کشاورز بودم. برای تأسیس سندیکای کشاورزان مصر فعالیت کردم که 38 درصد جامعه مصر را در بر میگیرد. ما نمیتوانیم پول دریافت کنیم. ما از امنیت برخوردار نیستیم. ماده قانونی 159 در سال 1991 تصویب شد و نمیتواند امنیت برای زنان را بطور کامل تأمین کند. زنان در حقوق سهمی ندارند. ما میخواهیم که زنان در همه عرصهها آزاد و برابر باشند.
“راودا اوده” زن فلسطینی هم مسئله زنان اسیر را مورد ارزیابی قرار داد. اوده اذعان داشت که به مدت پنج سال در اسارت بسر برده و گفت که دولت اسرائیل سرزمینهای فلسطین را اشغال کرده و تأسیس شده است. وی افزود:ما تحت اشغال و ستم قرار داریم. بخاطر مقاومتهایمان به زندان افتادیم. در فلسطین مدام نیمههای شب درب خانهها را شکسته و چه مردان و چه زنان را باخود میبردند. با این ستمها علیه فلسطینیان دست به ترور میزدند. ما را شکنجه می دادند. مردم فلسطین میدانند که باید حقوق و آزادیهای سلبشدهشان را باردیگر بدست آورند.
“رانژانا کوماری” اهل کشور هند هم طی سخنانی در کنفرانس, گفت:«رهایی از ستم اشغالگران به تنهایی به معنای آزادی زنان نیست. ما به رهبری گاندی قانون اساسی جدیدی تدوین کردیم. بنا به قانون زن و مرد برابر هستند و تبعیضی در میان نیست, اما در بطن جامعه با عملکردهای وحشیانه علیه زنان مواجه میشویم. میبایست علیه زنان خشونت ترویج نمییافت و یا قانون ختنه زنان منع می شد, اما در جامعه چنین نیست. آنچه من در این کنفرانس یاد گرفتم, بسیار ارزشمند است, حقوقی که هماکنون در هند داریم نتیجه مقاومتهای ما بود , هیچکس آن حقوق را به ما نداد. کوماری در مورد مبارزات زنان کورد گفت:«مبارزات زنان کورد تأثیراتی عمیق برمن برجای گذاشت.
“رانژو کومارو تانکور” زن مبارز نپالی هم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سه زن سیاستمدار جانباخته کورد, گفت: “در همه کشورهایی که مردسالاری حاکم است, مسایل زنان شبیه هم است. وی افزود:«ما با مشکلاتی عدیده روبرو هستیم, اگر علیه این مشکلات اقدامی نکنیم, هیچگاه نتیجهای حاصل نخواهیم کرد». تاکور از مبارزات زنان نپالی گفت و تصریح کرد که اتحادیه زنان نپالی نقشی مؤثر در کسب دستاوردهای انقلابی برای زنان داشتهاند. وی بیان داشت که مرحله شهروندشدن در نپال دیگر اشخاص با نام مادری آنها خوانده می شوند و این یک پیروزی است. وی گفت که در 75 ایالت نپال برای کسب حقوق زنان مبارزه میکنند و کمپینی برای مبارزه با خشونت علیه زنان راهاندازی کردهاند و برای حل این مسئله, تدوین یک قانون جدید, ضروری میباشد .
تانکور ضمن اشاره به انتخابات پیشرو در نپال , گفت که میخواهند 50 درصد کاندیداها زنان باشند. وی بخاطر شرکتش در کنفرانس زنان خاورمیانه ابراز خوشحالی کرد و خطاب به زنان کورد گفت: “شماها تنها نیستیند. اگر ما متحد شویم, میتوانیم پیروز شویم. نیرومندی سیاسی برای زنان اساسیترین مسئله است. شما با ما و ما با شماها هستیم.”
“سالوا بن آفیا گیگا” زن فعال تونسی هم ضمن اشاره به اهمیت کنفرانس زنان , گفت که میخواهند در سایه این کنفرانس نوعی اتحاد به وجود آورند. گیگا گفت: “اگر زنان با فشار و سرکوب ربرو شوند, تحول و پیشرفتی به میان نخواهد آمد. تاوقتی که زن و مرد برابر نباشند, تاریخ نمیتواند حقایق را بنویسد». گیگا خاطرنشان ساخت که زنان باید در مبارزات خود متحد شوند و علیه آمریکا و صهیونیسم اسرائیل بیایستند.”
آخرین سخنران کنفرانس در روز گذشته, “فرح برقاوی” زن مبارز فلسطینی بود که طی ایراد سخنانی تأکید کرد که همچو زنان فعال و انقلابی از معیارهای خود گامی به عقب برنخواهند داشت و مبارزاتشان برای تحقق آزادی و عدالت را گسترش خواهند داد.
شرکت کنندگان کنفرانس با اسارە بە شرایط کوردها در مرحلە حساس کنونی در خاورمیانە پشتیبانی خود را از زنان کورد و آزادی کوردستان اعلام کردند .
برخی از شرکت کنندگان خواستار حضور بر مزار سکینە جانسز پس از پایان کنفرانس شدند .
Posted on June 3, 2013, in Farsi and tagged برگزاری نخستین کنفرانس زنان خاورمیانە و شمال افريقا، شهردياربكر، تركيه + عکس. Bookmark the permalink. Leave a comment.
Leave a comment
Comments 0